https://www.high-endrolex.com/12https://www.high-endrolex.com/12https://www.high-endrolex.com/12https://www.high-endrolex.com/12 Polenta pasticciata con salsiccia e formaggio

This website uses cookies to offer you information and services in line with your preferences.
By closing this banner, scrolling down the page or clicking on any item in it you are accepting the use of cookies.
To hide this message click here.
If you want to find out more about our cookies please click here.

Find recipes

Find the perfect recipe for you


Wheat free
Wheat free
Lactose free
Lactose free
Palm oil free
Palm oil free
Soy free
Soy free
Egg free
Egg free
Dyes and preservatives free
Dyes and preservatives free
Low in fat
Low in fat
Low in salt
Low in salt
Low in sugar
Low in sugar
Enrich with Beta-glucans
Enrich with Beta-glucans
High in fibres
High in fibres
Enriched with Vitamins and Iron
Enriched with Vitamins and Iron
Enriched with B12
Enriched with B12
Enriched with Omega 3 and Omega 6
Enriched with Omega 3 and Omega 6

Polenta pasticciata con salsiccia e formaggio
|

La paternità della ricetta è milanese, ma per gustarla al meglio il prodotto deve essere bergamasco. La polenta pasticciata accontenterà tutti. Buon Appetito con gusto!

180
min.

Total Time

4

Servings

Gluten free

STEP 1

Preparare la polenta seguendo le istruzioni riportate sulla confezione.

STEP 2

Fare ammorbidire i funghi, per circa 15 minuti, in acqua tiepida. Versare la polenta su un vassoio di legno per lasciarla raffreddare.

Scolare i funghi conservando l'acqua di ammollo, tritare la cipolla e grattugiare il formaggio.

STEP 3

Soffriggere la cipolla con 50 grammi di burro, unirvi la carne di maiale per farla colorire e la salsiccia sbriciolata, la salsa di pomodoro e i funghi. Regolare di sale e di pepe. Lasciar cuocere, a fiamma moderata, per circa 1 h, aggiungendo di tanto in tanto l'acqua dei funghi.

Contemporaneamente tagliare la polenta a fette piuttosto spesse.

STEP 4

In una pirofila o in uno stampo circolare alternare uno strato di polenta con uno di carne e aggiungere di volta in volta una cucchiaiata di Parmigiano Reggiano, fino al completo esaurimento degli ingredienti.

Terminare con un'abbondante cucchiaiata di formaggio (e fiocchi di burro, a piacimento).

Far cuocere nel forno preriscaldato a 180° per circa 40 minuti. Servire molto caldo per assaporare al meglio il piatto.

Test your cooking skills

— BECOME OUR CHEF FOR ONE DAY —

7

Eggplant parmigiana

One of the most simple and delicious recipes to replicate. Let's try the eggplant parmigiana and combine it with polenta!

85
min.

Total Time

4

Servings

Gluten free

6

Wild boar stew and polenta

Discover this famous recipe of the Tuscany culinary tradition and combine it to our traditional polenta.

145
min.

Total Time

6

Servings

Gluten free

4

Polenta bergamasca con funghi

Abbiamo provato la ricetta di "Lo spicchio d'aglio" per preparare nel rispetto della tradizione la polenta con i funghi. Ne andrete davvero pazzi!

45
min.

Total Time

2

Servings

Gluten free




Follow us

— SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER TO STAY CONNECTED —

Sign up for Molino Nicoli newsletter to receive special offers, and be the first to hear about new flavors, recipes and more. 

Your information will not be shared with any 3rd parties.

I agree to the Privacy Policy
x

Attention!

Error

x

Attention!

Error

https://www.high-endrolex.com/12