This website uses cookies to offer you information and services in line with your preferences.
By closing this banner, scrolling down the page or clicking on any item in it you are accepting the use of cookies.
To hide this message click here.
If you want to find out more about our cookies please click here.

Find recipes

Find the perfect recipe for you


Wheat free
Wheat free
Lactose free
Lactose free
Palm oil free
Palm oil free
Soy free
Soy free
Egg free
Egg free
Dyes and preservatives free
Dyes and preservatives free
Low in fat
Low in fat
Low in salt
Low in salt
Low in sugar
Low in sugar
Enrich with Beta-glucans
Enrich with Beta-glucans
High in fibres
High in fibres
Enriched with Vitamins and Iron
Enriched with Vitamins and Iron
Enriched with B12
Enriched with B12
Enriched with Omega 3 and Omega 6
Enriched with Omega 3 and Omega 6

Pane soffice al cioccolato
|

E se la colazione fosse un momento "cioccolatoso"? Abbiamo intenzione di stupirvi con questa ricetta semplice, ma gustosa. 

80
min.

Total Time

8

Servings

Traditional

STEP 1

Accendere il forno ventilato a 180°. Sciogliere il burro a bagnomaria o nel microonde e far intiepidire il latte.

STEP 2

Tagliare il pane raffermo a cubetti, unire lo zucchero e la vanillina, inzuppare il composto con il latte tiepido. Lasciar riposare per 5 minuti, in modo che il pane sia morbido.

STEP 3

Unire il burro sciolto alle uova leggermente sbattute, mescolando bene il composto. Tritate grossolanamente i cereali Cioko Rice e unirli a metà del composto di pane inzuppato.

STEP 4

Versare metà del composto di pane inzuppato senza cereali in uno stampo da plumcake unto in precedenza, livellandolo il composto. Fare lo stesso con l’altra metà di composto, per creare due strati. Infornare per circa un’ora.

STEP 5

Lasciare raffreddare per almeno 2 ore nello stampo. Servire per colazione accompagnando ogni fetta con una tazza di caffé bollente o te nero.

Test your cooking skills

— BECOME OUR CHEF FOR ONE DAY —

1

Salame di cioccolato

L'ultima volta che lo abbiamo assaggiato stavamo visitando la città di Mantova. Oggi lo riproponiamo nell'interpretazione più classica. Per veri intenditori! 

150
min.

Total Time

8

Servings

Traditional




Follow us

— SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER TO STAY CONNECTED —

Sign up for Molino Nicoli newsletter to receive special offers, and be the first to hear about new flavors, recipes and more. 

Your information will not be shared with any 3rd parties.

I agree to the Privacy Policy
x

Attention!

Error

x

Attention!

Error